Živjeti u sadašnjosti

SADA KREIRAM NOV ŽIVOT

Kako to činimo i što se zapravo događa u tijelu i mozgu dok smo u stanju promjene? Ne čekamo pasivno da vrijeme prolazi kako bi jednom postali bogati, zdravi, u super vezi…već odlučno kreiramo upravo onakav život kakav želimo.
Da bismo to mogli moramo se osjećati bogato, zdravo i sretno, moramo kreirati nove kemikalije u tijelu i stvoriti nove neuronske mreže u mozgu kako bi doslovno stvorili nove sebe i nove živote. Dok u stanju meditacije odnosno hipnoze proživljavamo svoj nov život, zatvorenih očiju se osjećamo primjerice zdravo, ispunjeno, sretno, bogato ili kako god već želimo, jasno zamišljajući i pritom osjećajući svoj nov život pokreće se niz mehanizama u tijelu i  umu.
Kako se u našem umu stvaraju novi obrasci razmišljanja, stavova, u  mozgu se stvaraju nove neuronske mreže, luče se nove kemikalije koje prenose nove informacije kroz tijelo, stvaraju se nove emocije koje1¸počinju stvarati moju stvarnost.
Istraživanja pokazuju da naš um i tijelo ne poznaju razliku između onog što se doista događa u ovoj realnosti ili što se događa iza zatvorenih očiju u stanju meditacije odnosno hipnoze.
Dakle, ono što kreiramo u svom umu novim mislima u ovom trenutku. uzrokujući u tijelu nove emocije ponavljanjem, postaje naša nova osobnost a potom i naša nova realnost. Upravo ta veza između jasne misli i uzvišene emocije je ključ kojom iz  polja beskrajnih mogućnosti privlačimo željeni događaj u svoj život.
Tada naše tijelo i um doslovno žive u novoj budućnosti. U našem tijelu, umu i mozgu se pokreću mehanizmi koji kreiraju promjene kao da već živimo nov život i time potvrđujemo upravo taj nov život ovoj realnosti. Znajući da ono što proživljavamo zatvornih očiju kreira naš nov život možemo se opustiti otvorenih očiju znajući da je samo pitanje trenutka realizacije novog života. Ono što trebamo kontinuirano nastaviti činiti je kreirati iz dana u dan svoj nov život zatvorenih očiju te dok smo u ovoj stvarnosti otvorenih očiju, živjeti kao da se taj život već dogodio.
Na taj način potvrđujemo da se već dogodio i osiguravamo da se nova realnost manifestira još brže u ovoj realnosti.
U početku, dok smo još uvijek jako ovisni o okruženju, tijelu preplavljenom starim kemikalijama, umu preplavljenim raznim negativnim emocijama i vremenu znatno je lakše ako proces kreacije novog upotpunimo sagledavanjem starih obrazaca razmišljanja, ponašanja i osjećanja kako bi ih osvijestili i znali što trebamo mijenjati.