Misao je glavni kreator (ne)ravnoteže u nama i oko nas

Misli su izrazito moćne, stoga sve ono što mislimo i naša uvjerenja kreiraju sve ono što nam se događa. Ono što mislimo, postaje naša istina. Svatko je odgovoran za sve što mu se događa u životu, uključujući i najbolje i najgore. Mnogima je poimanje, a osobito prihvaćanje osobne odgovornosti nezamislivo.

Otpor koji se javlja u početku je sasvim normalan. Nakon godina življenja u prebacivanju odgovornosti na druge pri tom kriveći partnera, roditelje, učitelje, državu, vladu, Boga za sve što nam se (ne)događa u životu, za naše uspjehe i neuspjehe, za sve što jesmo ili nismo, naravno da je teško, čak i zastrašujuće, prihvatiti da smo sami odgovorni za sve. No, znajući da je to jedan od prvih koraka prema slobodi, promjeni i željenom životu, lakše je zakoračiti u nepoznato i novo stanje odgovornosti za sebe i svoj život. Time spoznajemo da uvijek imamo izbor. A to je prekrasna spoznaja…

Svaka misao koju pomislimo kreira našu budućnost. Svatko od nas kreira svoje iskustvo onime što misli, a u svakom trenutku možemo odabrati što ćemo misliti.