Individualna Psihoterapija

NOVO – Online Psihoterapija

Kontaktirajte nas

Iz udobnosti svog doma, pomozite sebi riješiti se straha, tjeskobe, depresije, tuge.

Emocionalna terapija

Emocionalna terapija je jedini znanstveno provjeren način pomoći u riješavanju raznih  problema – emocionalnih, poslovnih, financijskih, tjelesnih blokada, riješavanja stresa i burn outa, poboljšanje opće kvalitete organizma, osjećaja relaksacije i samopoštovanja, rješavanje raznih fobija, tjeskobe, strahova… Tehnika  – razgovor, bilateralrna stimulacija REM-faze mozga i miostatski test –  poboljšanje je trenutno i mjerljivo.

NLP holistički coaching

Life coaching vam izuzetno može pomoći u ostvarenju Vaših životnih ciljeva – promjeniti Vam okolnosti, pomoći Vam odrediti jasno i precizno ciljeve koji Vas mogu dovesti do svih ostvarenja. Radimo pojedinačno i grupno uz našeg psihoterapeuta, hipno-terapeuta, NLP life cocacha i holističkog trenera – Lidiu Černi.

Što je emocionalna terapija

Mnoga emocionalna stanja često vode u  somatizaciju, tj. pojavu simptoma i bolest. Neko negativno iskustvo, koje  smo doživjeli kao važno, može nas toliko blokirati da dio nas “zapne” u tom dijelu života i kada ulazimo u neke slične životne situacije zakočeni smo, neuspješni. Tada govorimo o emocionalnim blokadama.

 

Emocionalna terapija je metoda upravljanja emocijama u cilju kontrole i  razgradnje stresa, za uklanjanje paničnih napada, anksioznosti, raznih fobija i strahova, depresije, tuge i emocionalne boli. Itd.  Kroz život se krećemo noseći sa sobom sva pozitivna i negativna iskustva i emocije koje ih prate. One velikim dijelom utječu na oblikovanje naših stavova i mišljenja kroz koje kreiramo svoju realnost.

 

Emocionalna terapija kao metoda treninga emocija može pomoći razriješiti ove emocionalne blokade za koje nismo niti svjesni da postoje. Tom je metodom moguće raditi na bilo kojoj vrsti stresnog događaja, čime se mijenja stav prema situaciji koja izaziva stres – promjena perspektive. Također se postiže kontrola nad negativnim osjećajima, što daje prostora za alternativne načine ponašanja koja u izvornoj situaciji nisu bila na raspolaganju zbog unutarnje blokade ili ograničavajućeg uvjerenja.

 

Konkretno, nakon tretmana, kada se pomisli na stresnu situaciju, ona više nema ”moć“ nad vama, ne izaziva stres. Pritom nije ”izbrisano“ sjećanje na određenu situaciju, nego se reakcija na nju i njoj slične situacije mijenja.  Sada vi imate kontrolu! Terapija se često primjenjuje u zubarskim ordinacijama zbog otklanjanja straha od zubara..

 

Osim što ”razgrađuje“ tragove stresa, oni se zamjenjuju novim ugodnim osjećajima. To  jača osobne kvalitete, uključujući i kreativne potencijale, a osoba se dovodi u dodir s vlastitim izvorima snage – resursa a to su prirodno samopouzdanje, motiviranost, pozitivan stav o sebi i svojim potencijalima, izgradnja novog stava prema sebi punog samopoštovanja i prihvaćanja itd.

 

Metoda je fascinantna u još jednoj stvari: ova vrsta intervencije dodiruje individualne snage klijenta. Klijenti sami razvijaju svoj individualni put ka cilju iz svog repertoara ideja, osjećaja i ponašanja.

Psihoterapija

Psihoterapija je znanstvena metoda koja pomaže pojedincu pronaći svoje narušene mentalne, psihičke i emocionalne kapacitete. Posebice se vezuje za probleme emocionalne prirode. No, to obuhvaća vrlo raznolik spektar smetnji, koje se mogu očitovati na psihičkom i na tjelesnom ili interpersonalnom planu. Smetnje nekad mogu biti više izražene na psihičkoj, a drugi put na tjelesnoj ili na ponašajnoj razini, ili su prisutne u svim sferama funkcioniranja osobe. Tako se npr. psihoterapija može preporučiti osobama s neurotskim smetnjama, ali i osobama koje boluju od neke somatske bolesti poput hipertonije, ili osobama koje prolaze proces razvoda, ili su zlostavljane na radnom mjestu. No, u psihoterapiju se mogu uključiti i osobe koje žele bolje upoznati same sebe, još bolje koristiti svoje kapacitete, koje žele „poraditi na sebi”.

 

Verbalne intervencije

 

Neuroznanost je danas dokazala da psihoterapijski postupci zapravo imaju svoje učinke na funkcionalnu i morfološku strukturu živčanoga sustava i na toj razini uzrokuju promjene. U načelu se psihoterapija provodi kroz rad psihoterapeuta i jednog ili više klijenta. Intervencije su u psihoterapiji verbalne. No, važnu ulogu u svemu ima odnos koji se razvija između terapeuta i klijenta.