Financijsko majstorstvo – mit ili stvarnost?

Kad dođu u dobi od šezdeset i pet godina, većina Amerikanaca, kažu istraživanja, su ili mrtvi slomljeni – ili mrtvi! To je gotovo ono što većina ljudi predviđa za sebe dok gledaju u zlatno doba umirovljenja.
Ipak, bez uvjerenja da zaslužujete financijsku dobrobit, potpomognutu izvedbenim planom igre, kako možete pretvoriti vaš dragocjeni scenarij u stvarnost?
Kako izaći od cilja pukog preživljavanja u svojim zrelijim godinama života, pa čak i sada u ovom treenutku života kojeg upravo ‘preživljavate’?
Budući da imamo sreću živjeti u kapitalističkom društvu, svatko od nas ima sposobnost provođenja naših snova. Ipak, većina nas stalno doživljava financijske pritiske i imamo osjećaj da će više novca olakšati taj pritisak.
Ovo je velika kulturna zabluda – dopustite mi da vas uvjerim da što više novca imate, to će više pritiska osjetiti. To je svojevrsni paradoks bogatstva.
Ključ nije puka težnja za bogatstvom, već mijenjanje vaših uvjerenja i stavova o tome, tako da bogatstvo vidite kao sredstvo za doprinos, a ne puko gomilanje novčanica i svjesnost da si sada možete sve priuštiti..ostvariti sreću.
Da biste stvorili financijsku ‘sudbinu izobilja’, prvo trebate naučiti kako promijeniti ono što uzrokuje oskudicu u vašem životu, a zatim kako na dosljednoj osnovi doživjeti vrijednosti, uvjerenja i emocije koje su neophodne za doživljavanje bogatstva i pridržavanje njega ‘kao pijan plota’ – i proširujući njegove vidike..
Tada ćete definirati svoje ciljeve i oblikovati svoje snove s pogledom prema postizanju najviše moguće razine dobrobiti, i to će vas ispunjavati mirom i stabilnošću s kojom ćete gledati naprijed prema svim mogućnostima koje život nudi.