Bezuvjetna ljubav lijek za žalosno srce

Voleći i prihvaćajući sebe točno onakvu kakva sam upravo sada u ovom trenutku vremena sa svim svojim nedostacima, teškim osebinama, mračnim jutrima, samodestruktivnim mislima… lakše mi je prihvatiti druge sa njihovim nedostacima.

Kada pred svoju ljubav postavljam uvjete, i za sebe i druge, tada ne volim slobodno. »Voljet ću te ako . . .« nije ljubav to je nadzor, uvijet koji moram/mora ispuniti taj koga kao volim.

Stoga sam naučila odbaciti potrebu da upravljam drugima, ali i svojim predrasudama, klišejima o ljubavi, i da im omogućim da budu slobodni i onakvi kakvi jesu. Ali i sebi sam dala šansu da bez uvjeta i predrasuda, počinjem voljeti ovo biće s kojim živim cijeli život a koje se zove- JA.

Što više svoju svijest otvaram prema ideji bezuvjetne ljubavi, lakše ću prodrijeti na novu razinu svoje duhovne moći koju imam, ali na nesvjesnoj razini. A ona glasi – voljeti svakoga.

Svatko od nas ima u sebi model bezuvjetne ljubavi, znači ljubavi koja ne mora biti ničim zaslužena!

Prihvatiti sebe potpuno i pogledati u tog Ja iskreno s puno bezuvjetne ljubavi, majčinske ljubavi, prvi je korak u toj bezuvjetnosti u voljenju sebe a to znači u stvaranju života punog, isto tako bezuvjetnog zadovoljstva..

Ništa to ne može doći izvana. I to je kliše na kojeg smo navikli!